Vi söker kvalificerad redovisningsekonom

Befattningen rymmer ett brett spektrum av arbetsuppgifter. Allt från något enklare traditionell ekonomisk administration till mer kvalificerad ekonomisk rådgivning, samordning och uppföljning. Befattningen omfattar flera roller som i vardagen ofta kan överlappa varandra.

För som kvalificerad redovisningsekonom vid Borås Elnät AB är du:

 • Ansvarig för bolagets redovisning av moms, källskatt, arbetsgivaravgifter och energiskatt, samt här förekommande utredningsfrågor
 • Ansvarig för månadsvis avstämning avseende delar av bolagets anläggningstillgångar och balansräkning i övrigt
 • Ansvarig för bolagets koncernrapportering och koncernavstämning vid bokslut
 • Ansvarig för en stor del av den löpande bokföringen
 • Genom ett återkommande repetitionsarbete väl insatt också i övriga huvudrutiner vid ekonomiavdelningen, för att säkerställa delad grundkompetens och kunna upprätthålla de viktigaste grundfunktionerna vid sjukfrånvaro och i semestertider
 • Bolagets representant vid Borås Stads internbanksmöten och redovisningsnätverks sammankomster
 • Ibland projektledare, ibland deltagare och ibland drivande på egen hand för större och mindre utvecklingsprojekt vid ekonomiavdelningen eller närliggande administration
 • Rådgivare och samordnande ekonom för bolagets affärsområde Stadsnät (SplitVision)

Rollen som rådgivande och samordnande ekonom för affärsområde Stadsnät med dess kommunikationstjänster under varumärket SplitVision är en viktig del av befattningen. Du bistår affärsområdet i såväl förvaltning som utveckling av redovisningsstruktur, samt finns till hands för affärsområdets ansvariga vid budget-, uppföljnings- och prognosarbete. Du förväntas också proaktivt övervaka affärsområdets totala ekonomi vad det gäller utveckling av såväl intäkter och kostnader som tillgångar, skulder och pågående nyanläggningsprojekt. Och i nära dialog säkerställa att affärsområdeschef och enhetschefer har korrekt ekonomisk information. Tillsammans med ekonomichef underhåller du och ser till att i första hand rapportverktyget QlikView ger affärsområdet ett nödvändigt och tillförlitligt stöd.

Din profil

Vi ser att du som söker har högskoleutbildning inom ekonomi med inriktning på redovisning eller revision eller motsvarande. Du har arbetat med liknande arbetsuppgifter i minst 5 år. Du har lätt för att se helheten i redovisningen, balans och resultat. Du är en van användare av Officepaketet, framför allt av Excel. Erfarenhet av arbete i större affärssystem krävs för tjänsten. Flytande svenska i tal och skrift är krav för tjänsten, som är på heltid.

 • Systematisk och noggrann / strukturerad och organiserad
 • Driven och initiativrik. Fångar gärna bollen även i gråzoner av ansvar
 • Utvecklings-/Förändringsbenägen, i fas med omvärldsutveckling
 • Kommunicerar obehindrat med alla internt och externt – med en vänlig och hög serviceanda
 • Är samtidigt självgående med en del skinn på näsan
 • Nätverkar gärna i systemanvändarföreningar och stadens ekonomsammankomster
 • Van att förhålla sig till, och leverera till deadlines
 • Kan lyfta blicken för att se helheten för hur processer och rutiner kan förbättras
 • Du är prestigelös och hjälper till där det behövs

Arbetet är väldigt självständigt och kräver att du tar egna initiativ och beslut, men innebär också dagligen ett mycket nära samarbete med dina kollegor. Ekonomiavdelningen består av tre personer och du rapportera direkt till företagets ekonomichef. Unit4 Business World (f.d. Agresso) är bolagets ekonomisystem

Sista ansökningsdag
2018-03-12 men vänta inte med att söka då intervjuer kommer ske löpande. Rekryteringen genomförs av Maxkomptens. Ansök här!