Är du vår nya kommunikatör?

Vi söker en senior kommunikatör som kan arbeta såväl strategiskt som operativt.

Borås Elnät är ett kommunägt bolag med cirka 80 anställda. Vi utvecklar och förvaltar samhällsbärande infrastruktur för el och it-kommunikation så att boråsarna har möjlighet att leva ett modernt liv.

Nu söker vi dig som kan lyfta bolagets strategiska kommunikation och samtidigt hantera det dagliga verksamhetsbehovet. Är det du? Då vill vi att du hör av dig snart.

Du får en strategisk roll i bolaget

Borås växer snabbt och behovet av infrastruktur för såväl el- som datakommunikation ökar kraftigt. Parallellt ökar vårt behov av att kommunicera med vår omgivning på ett mer effektivt sätt, bland annat för att leva upp till våra kunders förväntningar.

I rollen som kommunikatör kommer du att ansvara för vidareutvecklingen av strategisk kommunikationsplan samt bolagsövergripande informationskanaler.

I arbetet ingår bland annat att vidareutveckla arbetet med kommunikationsstrategi och kommunikationsflöden inom bolaget, vara rådgivande inför mediekontakter och säkerställa att bolagets kommunikation hänger ihop på alla nivåer.

Du tillhör staben, rapporterar till VD och fungerar som rådgivare till ledningen i kommunikationsfrågor. Med eget budgetansvar blir ditt övergripande uppdrag att lyfta bolagets kommunikation till en mer strategisk nivå.

Och jobbar också operativt i verksamheten

Som enda kommunikatör i bolaget kommer du att ha en bred roll. Förutom strategiska frågor tar du också ansvar för produktion av årsredovisningar, verksamhetsplan, enklare fotografering (extern fotograf anlitas vid större uppdrag), layout av annonser och produktion av informations- och kampanjmaterial. Du har beställaransvar och sköter löpande inköp av tjänster för att bland annat uppdatera och utveckla bolagets hemsidor och intranät.

Du kommer också att bevaka utvecklingen inom kommunikationsområdet, till exempel inom sociala medier, och även här agera rådgivare till ledning och chefer i bolaget.

Det här söker vi hos dig

Vi letar efter en senior kommunikatör med gedigen erfarenhet, som har förmågan att själv driva och utveckla sin roll. Du har en högskoleutbildning inom information/kommunikation, eller annan likvärdig utbildning, och har arbetat i flera år som strategisk kommunikatör. Samtidigt behöver du ha en utvecklad känsla för grafisk formgivning och bild för att klara det operativa ansvaret. Du kan hantera program som Office, Photoshop, InDesign, Illustrator och Acrobat. Du har också goda kunskaper i layout och webbhantering och kan uttrycka dig väl i tal och skrift, gärna på flera språk. Som person har du förmåga att prioritera och fokusera för att nå uppsatta mål. Du tar eget ansvar, ger aktivt återkoppling på ditt arbete och driver kommunikationsfrågorna i hela organisationen. Du har också lätt för att bygga nätverk internt och externt och har förmåga att lyfta problemen och lösa dem genom god dialog och samarbete. Vi ser gärna att du haft ett liknande strategiskt uppdrag på ett annat bolag och det är en merit om du har erfarenhet av offentlig verksamhet.

 

Varför Borås Elnät?

Borås Elnät verkar i en spännande bransch och en spännande tid. Bolaget agerar affärsmässigt samtidigt som det bidrar till utvecklingen av samhället och på grund av digitaliseringen blir vårt uppdrag allt viktigare för invånarnas vardag. Du får därför möjlighet att ta en viktig roll i bolaget och med ledningens stöd utveckla bolagets kommunikation i ett avgörande skede av dess historia.

 

Ansök redan idag!

Skicka ditt personligt brev och cv via ansökningsformuläret på cordovancareer.se. Sista ansökningsdag är 2019-10-20.

Har du frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta Pia Strandh på 073-3409213 alternativt pia.strandh@cordovan.se.

www.boraselnat.se och www.splitvision.se hittar du mer information om oss och våra tjänster.

 

Kontaktuppgifter

Fackliga representanter:

VISION: Ola Ståhl, 033-35 31 71, ola.stahl@boraselnat.se.

Sveriges ingenjörer: Andreas Gustavsson, 033-35 72 68, andreas.gustavsson@boraselnat.se.

SEKO: Daniel Brink, 0731-46 20 62, daniel.brink@boraselnat.se.

 

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 

Fakta

Titel på tjänsten: Kommunikatör

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Tillträde: Efter överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Ort: Borås

Län: Västra Götaland