Elen 125 år i Borås

I oktober för 125 år sedan hände något fantastiskt i Borås. Då tändes det elektriska ljuset i staden. Det var det nybildade Elektricitetsverket som såg till att utbyggnaden av elnätet tog fart i Borås. Boråsarna skulle bli anslutna till den nya moderna infrastrukturen, som hade framtiden för sig.

Sedan dess har vi jobbat flitigt med att bygga ut och trygga elnätet i Borås, som med tiden blivit allt mer samhällsbärande och viktigt för boråsarna. En vardagskväll i livet, där grytan kokar på spisen, radion spelar i bakgrunden, mobilen laddar i hörnet och torkskåpet torkar barnens vinterblöta kängor. Det är möjligt för att el och elnät finns.

Med den elektrifiering av samhället som pågår har elnätet fortsatt framtiden för sig och nu ser vi fram emot 125 nya år. Och passar samtidigt på att tacka alla människor som under årens lopp har gjort det fantastiska möjligt. Stort, stort tack för alla era insatser! Fotot visar några av de som var med från början.