Lars Hedendahl blir ny VD för Borås Elnät

Styrelsen för Borås Elnät har nu utsett Lars Hedendahl till ny VD för bolaget. Han kommer närmast från en roll som VD på Göteborg Energi Gasnät.

– Det känns väldigt kul att få komma till Borås, som är en stad som genomgått en fantastisk utveckling de senaste åren, vilket gjort att bolaget satsat stort på att bygga ut både el- och fibernät. Jag ser verkligen fram emot att få bidra till fortsatt utveckling tillsammans med chefer och medarbetare på bolaget, säger Lars Hedendahl, ny VD för Borås Elnät.

Lars Hedendahl

Lars Hedendahl blir ny VD för Borås Elnät den 1 mars 2021.

Stort intresse för att bli bolagets nya VD

110 personer sökte tjänsten som VD och till slut föll valet på Lars Hedendahl. Han är ingenjör med en masterexamen från Högskolan i Borås och har en gedigen erfarenhet inom elområdet. Tidigare har han bland annat varit nätchef på det kommunala bolaget Göteborg Energi nät (elnät), konsultchef på bolaget WSP där han jobbat med eldistribution, elproduktion samt eltransmission. Innan dess var han nio år på ABB. Han har även en master of business administration, MBA, från Handelshögskolan i Stockholm.

– Det känns mycket bra att Lars Hedendahl ska leda bolaget framåt och jag ser fram emot vårt samarbete. Bolaget står inför stora utmaningar med fokus på investeringar och ekonomiska intäktsramar och det känns väldigt bra att Lars med sin erfarenhet kan bidra i det arbetet, säger Sören Björklund (S), ordförande i styrelsen för Borås Elnät.

Lars Hedendahl är 49 år, har fru och två barn och bor i Mölnlycke. Han är boråsare i grunden och har kvar en familjegård utanför Aplared. Han börjar sin tjänst på Borås Elnät den 1 mars 2021. Han efterträder Rickard Bern som slutar i december för att bli VD på Alingsås Energi.