Nyheter

Bottenplattan klar på vår nya mottagningsstation Sandlid

Arbete med gjutning pågårArbetet med vår nya mottagningsstation Sandlid i västra Borås går framåt. Sandlid är den senaste nya mottagningsstationen i vårt stora investeringsprojekt 2031, som är en stor upprustning av hela vårt elnät. Nu har vår entreprenör Eitech Engineering gjutit stationens bottenplatta på cirka 480 kvadratmeter, som är ungefär lika stor som två padelbanor.

– Vi har haft sådan tur med vädret som var strålande för årstiden. Arbetet har gått bra och vi är väldigt nöjda med resultatet, säger vår projektledare Christian Stark.

Bottenplatta i grön betong

Bottenplattan har gjutits med så kallad grön betong, som innebär att den har mindre miljöpåverkan än den traditionella betongen. Hållfastheten är densamma, däremot tar det längre tid för betongen att torka.

Vår entreprenör arbetare med att fylla plattan med betong.

Snart börjar arbetet med att resa byggnaden

Under vecka 12 etablerar sig nästa gäng för att börja resningen av byggnaden. Detta arbete kommer pågå till slutet av maj. Därefter startar arbetet med invändiga montage och även utvändiga kabelschakt, för att dra in de externa elkablarna.

Den nya stationen kommer att ersätta nuvarande station, som blivit för gammal och gjort sitt. När den är klar kommer den att försörja cirka 3000 privatkunder och många företag.

Bottenplattan är färdiggjuten.

Läs mer om våra nya mottagningsstationer