Nyheter

Nu reser sig vår nya mottagningsstation Sandlid

Vår nya mottagningsstation Sandlid reser sig ståtligt upp ur marken! De senaste veckorna har vår entreprenör monterat väggelementen och nu pågår arbetet med taket.

Personal hos vår entreprenör tar emot väggdelarna och hjälper till att sätta dem på plats.

Vi rustar upp nätet för att klara en ökad belastning

Sandlid är den senaste nya mottagningsstationen i vårt stora investeringsprojekt 2031, som är en stor upprustning av hela vårt elnät för att klara en ökad belastning när Borås växer.

– Det är kul att se när byggnaden växer fram! Allt montagearbete har gått bra. Vi har återigen haft tur med vädret med mestadels uppehåll och lite vind under större delen av arbetet, säger Christian Stark, projektledare på Borås Elnät.

En stor lyftkran lyfter ner väggarna från lastbilsflak.

Klart till förbesiktning i maj

När innertaket är klart ska vår entreprenör Eitech Engineering lägga zinktaket och genomföra resten av plåtarbetet. Därefter kommer de att montera dörrar och trappor, samt spackla, foga och måla invändigt. I slutet av maj ska det vara klart för en förbesiktning av hela byggnaden.

Därefter sätter vi igång med allt montagearbete inne i byggnaden och kabelschaktsarbeten utvändigt, för att dra in de externa elkablarna.

Den nya stationen kommer att ersätta nuvarande station, som blivit för gammal och gjort sitt. När den är klar kommer den att försörja cirka 3000 privatkunder och många företag i västra Borås.

Läs mer om vår nya mottagningsstation Sandlid

En vägg lyfts ner till sin plats med hjälp av en lyftkran.

Väggarna på stationens högsta del sätts på plats.