Bättre koll på elanvändningen

Välkommen att ladda ner vår app där du enkelt och överskådligt kan följa elanvändningen i ditt hem i din smartphone. Dagen efter kan du se gårdagens elanvändning timma för timma. Historiken visas även på vecko-, månads- och årsnivå.

Appen ger dig möjlighet att lära dig mer om hur olika åtgärder hemma påverkar din elanvänding. Exempelvis hur många kilowattimmar det går åt om du kör tre maskiner tvätt. Genom att lära dig mer kan du också lättare värdera nyttan gentemot kostnaden.

Appen finns i App Store för iPhoneanvändare och i Google Play om du har en Androidtelefon. Har du aldrig laddat ner en app förut behöver du först skapa ett konto i App Store (om du har en iPhone) alternativt i Google Play (om du har en Androidtelefon). Först när det är gjort kan du ladda ner vår app. För att använda appen måste du därefter skapa ett konto hos vår samarbetspartner Metry. Det gör du via appen, se steg för steg-instruktionen i pdf:en här nedanför.

Appinstruktion juli 2016

Förutom appen ger Metry-kontot dig tillgång fler tjänster via Metrys webbportal, webbadressen dit är app.metry.io.

Viktigt att veta!

Vi samlar in mätarvärden från drygt 40 000 elmätare varje dygn. Ibland får vi av olika anledningar inte kontakt med alla mätare, men eftersom informationen alltid finns lagrad i elmätaren hämtas den då in något eller några dygn senare. Därför händer det att mätvärden ibland kommer in några dagar senare i appen, alternativt inte kan visas alls.

Att mätvärden saknas i appen betyder inte att de saknas i vårt interna debiteringssystem. Av tekniska skäl kan vi inte alltid uppdatera appen i efterhand med sent inkomna värden. Därför är det alltid den elanvändning som anges på fakturan som gäller.

Kan vi inte hämta värden från din elmätare blir du alltid kontaktad av oss för kontroll av mätaren och ett eventuellt byte. Hör du inte av oss är det alltså inget fel på din mätare, utan det är enbart i appen som mätvärden saknas.