Faktura och betalsätt

För de allra flesta kommer elnätsfakturan varannan månad. Fakturan når dig i mitten av månaden och förfaller nästkommande månadsskifte (betalningsvillkor 20 dagar).

Vårt bankgironummer är 5061-0229. Betalar du på annat sätt än med vårt inbetalningskort måste fakturans OCR-nummer anges. OCR-numret är detsamma som fakturanumret och är tio siffror långt. Observera att plusgiro inte är möjligt som betalningssätt till oss.

Gör du en betalning från utlandet, använder du följande uppgifter:

Bank: Nordea
Bic: NDEASESS
IBAN SE45 9500 0099 6026 0460 0813

Samfakturering med Borås Elhandel

Använder du Borås Elhandel som elhandelsföretag får du en faktura för både elnät och den el som du använt. I annat fall fakturerar vi nätavgiften och du får en separat faktura från det elhandelsföretag som du har avtal med.

Obetald faktura

Om du inte har betalt din faktura i tid skickar vi ut en påminnelse, cirka en vecka efter förfallodagen. I samband med detta tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor, som läggs på nästa faktura. Även dröjsmålsränta debiteras. Om din betalning därefter inte kommit oss tillhanda skickar vi ärendet vidare till inkasso.

Olika betalsätt

  • E-faktura är ett enkelt och bekvämt sätt att betala fakturan. Det kostar inget extra och fakturan kommer direkt till din internetbank. Det enda du behöver göra är att godkänna med ett klick, så ser banken till att fakturan blir betald i tid.

Du anmäler e-faktura till din internetbank. Observera att anmälan ger e-faktura på alla dina abonnemang (el och bredband) med Borås Elnät som betalningsmottagare.

  • Autogiro säkerställer att dina räkningar automatiskt betalas i tid. Beloppet överförs automatiskt från ditt konto till Borås Elnät AB på förfallodagen. Det enda du behöver göra är att se till att beloppet finns tillgängligt på ditt konto bankdagen före. Observera att anmälan ger autogiro på alla dina abonnemang (el och bredband) med Borås Elnät som betalningsmottagare. Om kund och kontoinnehavare inte är samma person, ska detta anges tydligt i din ansökan.

Du anmäler dig till autogiro via din internetbank. Du kan använda vår digitala tjänst för att göra anmälan till autogiro. Om du inte har internetbank kontaktar du vår kundtjänst, så skickar vi ansökningshandlingar samt villkor per post till dig. Du kan också skriva ut vår autogiroblankett och skicka den till oss: Borås Elnät AB, Box 1714, 501 17 Borås.

  • Kivra är en gratis tjänst för säker digital post från företag och myndigheter. Du registrera dig som användare via Kivras webbplats och därefter får du automatiskt din faktura från oss via Kivra. Du kan även ladda ner deras app, för enkel översikt av inkomna dokument.
Du hittar mer information om tjänsten på www.kivra.com.
  • Pappersfaktura är standard. De skickas ut med ett inbetalningskort från bankgirot. Fakturafilmen nedan förklarar fakturans olika delar.