Elnätsavtal

Ska du flytta in på en adress som ligger inom vårt nätområde? Då är det med oss du tecknar elnätsavtal.

Så här tecknar du elnätsavtal

1

Teckna elnätsavtal

Teckna elnätsavtal med oss som nätägare. Du kan inte välja elnätsföretag själv, utan du är hänvisad till det företag som äger elnätet där du bor. Du kan teckna avtal genom att fylla i ett formulär på vår webbplats. Om vi får din anmälan på en vardag före kl. 12.00, kopplar vi in strömmen samma dag. I övriga fall kopplar vi in strömmen följande helgfri vardag.

2

Glöm inte att även teckna elhandelsavtal

Du behöver även teckna avtal med ett elhandelsföretag, för den el som du ska använda hemma. Här kan du fritt välja en leverantör som finns på marknaden. Gör du inget eget aktivt val av elhandelsföretag blir du automatisk kund hos Borås Elhandel, som är vår anvisningsleverantör.

3

Se till att du har ett prisavtal

Även om du inte gör ett aktivt val av elhandelsföretag, rekommenderar vi att du tecknar någon form av prisavtal. Då får du ett lägre elpris än det pris du får som passiv kund.

Här kan du läsa mer om hur elbranschen fungerar.

 

Vårt elnätsområde

I vårt nätområde ingår följande områden i och runt Borås: Borås tätort, Frufällan, Brämhult, Viared, Funningen, Kråkered, Målsryd och Gånghester.

I vårt nätområde ingår inte följande områden utanför Borås:

Karta över de områden som ingår i vårt nätområde

Vanliga frågor & svar

Kan jag påverka mitt elnätspris?

Ditt elnätspris är baserat på storleken på din huvudsäkring. Det innebär att en höjning eller sänkning av din huvudsäkring påverkar ditt pris. På din faktura står det vad du har för säkringsstorlek. Läs mer om att välja eller ändra säkringsstorlek.

Vad händer om jag inte säger upp mitt avtal i tid när jag ska flytta?

Du kommer fortsätta stå som betalningsansvarig och får betala elnätsavgift och den el som du förbrukar tills du säger upp ditt avtal. Uppsägningstiden för ditt elnätsavtal är en vecka.